• Telefoonnummer


  023 - 538 44 42

 • Whatsapp


  06 - 11 86 59 55

MOTORRIJLESSEN HAARLEM

Uw motorrijbewijs halen bij Rijschool Kennemerland

Bij ons ben je aan het juiste adres voor je motorrijbewijs. Hier kun je veilig, makkelijk, snel en vooral voordelig je motorrijbewijs halen.

Wij lessen op de beste en nieuwste motoren (Kawasaki, Honda, Ducati) die allemaal voorzien zijn van ABS en handvatverwarming. Ook kun je gratis gebruik maken van onze verwarmde kleding. Wel zo lekker in de koudere maanden!

Ook kun je een Try the Bike cadeau geven! Ervaar het motorrijden zonder last van ander verkeer. Schrijf je direct vrijblijvend in voor een Try The Bike.

 

Rijbewijscategorieƫn

Voor 21-jarigen is het vanaf november 2017 mogelijk om examen te doen voor de categorie A. Wie het A-rijbewijs haalt voor zijn 24e, krijgt Code 80 op het rijbewijs. Met de code mag de bestuurder een onbeperkt driewielig voertuig rijden, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). De definitieve invoeringsdatum volgt nog.

Voor het A-examen met Code 80 moet een kandidaat twee praktijkexamens doen, namelijk het motorexamen voertuigbeheersing (AVB) en het motorexamen verkeersdeelneming (AVD). Beide praktijkexamens legt de kandidaat af op een tweewielige motor, er komt dus geen examen voor driewielige motorrijtuigen. Voorafgaand aan de praktijkexamens moet de leerling geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Vanaf eind november is het mogelijk deze trajecten van het motorrijbewijs te volgen:

Rijbewijs A1 (125cc, ofwel 11 kiloWatt)

 • Theorie-examen vanaf 17 jaar
 • Praktijkexamen vanaf 18 jaar

Rijbewijs A2 (tot 35 kiloWatt)

 • Theorie-examen vanaf 17 jaar
 • Praktijkexamen vanaf 20 jaar (Rijbewijshouder A1 hoeft alleen het getrapte examen te doen, dus geen AVB- en theorie-examen)

 Rijbewijs A (onbeperkt vermogen)

 • Als de kandidaat in het bezit is van A2 hoeft deze geen theorie-examen te doen.
 • Praktijkexamen vanaf 21 jaar. Is de rijbewijshouder nog geen 2 jaar in het bezit van de categorie A2? Dan mag deze alleen motoren besturen voor de categorie A1 en A2 tot het bereiken van de leeftijd van 24. De code vervalt ook na tweejarig bezit van het rijbewijs. Kandidaten onder de 24 jaar krijgen de categorie A met de code 80 (Alleen 3-wielige voertuigen) op het rijbewijs
 • Rijbewijshouders A2 moeten een getrapt praktijkexamen doen(geen AVB, en theorie) voor het A-rijbewijs

Bij Rijschool Kennemerland kan je voor elke categorie je motorrijbewijs halen. Wij hebben volop motoren die geschikt zijn voor zowel A1, A2 als A.

Vraag een proef les aan:
Call Now Button