• Telefoonnummer


    023 - 538 44 42

  • Whatsapp


    06 - 11 86 59 55

AUTORIJLESSEN HAARLEM

auto

Informatie over Autorijlessen voor ouders

Uw zoon of dochter heeft de magische leeftijd bereikt dat hij of zij mag beginnen met autorijlessen. Uw zoon of dochter gaat zich vanaf nu begeven in de wirwar wat het Nederlandse wegennet heet en u weet als geen ander wat de risico’s zijn. Via deze pagina willen we u wat meer inzicht geven in de zaken die hedendaags afspelen bij het behalen van een rijbewijs. In de loop der jaren is het behalen van een rijbewijs namelijk veel ingewikkelder geworden.

Omdat uw zoon of dochter zelf achter het stuur moet gaan plaatsnemen en zelf rij-examen moet gaan doen, begrijpen wij dat u als ouder graag – al dan niet van een afstand – inzicht heeft in wat er tijdens een rijopleiding speelt.

Vertrouw op onze kennis en kwaliteit en geef uw zoon of dochter direct op voor een geheel vrijblijvende proefles.

Start van de rijopleiding

Wij bieden al onze nieuwe leerlingen een vrijblijvende proefles aan. Tijdens deze proefles  gaat uw zoon of dochter de eerste meters achter het stuur van de lesauto ervaren. Wij analyseren de potentie van de leerling en proberen een nauwkeurige indicatie te geven van het aantal te volgen lessen. Dit baseren wij op het gedrag van de leerling, hoe snel hij/zij informatie verwerkt en hoe hij/zij reageert op bepaalde situaties zoals drukte op de weg. Door middel van ervaring van onze instructeurs kunnen wij relatief nauwkeurig het aantal lessen inschatten. Uiteraard blijft het een indicatie.

Bij de proefles zit ook een stukje nabeschouwing waarbij onze instructeur o.a. de leerling informeert over de verplichtingen van de leerling, waaronder het behalen van het theoriecertificaat en het machtigen van de rijschool d.m.v. DigiD-goedkeuring. Ook als u mee zou willen rijden tijdens deze proefles is dit geen probleem.

Tijdens de rijopleiding

Al onze instructeurs hebben een Ipad. Via deze Ipad worden alle vorderingen bijgehouden en wordt er d.m.v. beeldmateriaal situaties op de weg uitgelegd. Deze vorderingen staan direct gekoppeld aan de persoonlijke pagina van uw zoon of dochter. Hier kunt u dus altijd en overal inzicht verkrijgen in de huidige stand van zaken, de planning en de eventuele openstaande betalingen die u direct veilig en snel via iDeal zou kunnen betalen.

Elke leerling die bij ons gaat lessen krijgt een praktijkwerkboek thuisgestuurd. In dit boek zal de instructeur aantekeningen maken en zal de leerling “huiswerkopdrachten” moeten maken. Op deze manier is de leerling ook buiten de les om bezig met het autorijden. Dit vergroot de kans van slagen en verkleind het aantal te nemen lessen.

Machtigen met DigiD

Sinds enkele jaren is een leerling verplicht zijn of haar rijschool te machtigen voor het inplannen van een Tussentijdse Toets of een praktijkexamen. Deze machtiging kan gedaan worden via www.mijn.cbr.nl door ons rijschoolnummer in te voeren: 4502U8. Deze machtiging hebben wij nodig om een versnelde opleiding, Tussentijdse Toets of praktijkexamen in te plannen.

Financieel

De leerling kan altijd en overal d.m.v. zijn of haar emails inzicht krijgen in de openstaande facturen. Deze kunnen makkelijk, veilig en snel via iDeal afgerekend worden. I.v.m. de veiligheid van ons personeel prefereren wij deze manier van betalen boven de contante betalingen in de auto of op kantoor.

Bent u of uw zoon of dochter niet in staat om in de vooraf gestelde termijnen te betalen dan kunt u altijd contact opnemen met ons hoofdkantoor om een betalingsregeling te treffen zodat uw zoon of dochter toch het rijbewijs kan behalen.

Onze locaties

Op ons hoofdkantoor aan de Vergierdeweg 110 te Haarlem bevindt zich het eerste aanspreekpunt voor de leerlingen. U kunt bij onze baliemedewerkers met al uw vragen terecht. Hebben zij niet direct het antwoord op uw vraag dan zullen zij er alles aan doen om dit uit te zoeken. Ook wordt de administratie en planning vanaf ons hoofdkantoor georganiseerd.

Er zijn voldoende gratis parkeermogelijkheden voor ons hoofdkantoor.

Onze algemene voorwaarden

In onze algemene voorwaarden (door klikken naar onze algemene voorwaarden)  staan alle voorwaarden die betrekking hebben op o.a. het annuleren van rijlessen. Alle leerlingen worden hier tijdens de proefles over geïnformeerd en kunnen altijd nagelezen worden op de website.

Nawoord

Wij zijn ons ervan bewust dat je een rijopleiding maar één keer in je leven volgt en dat dit een plezierige, leuke en vooral veilige gebeurtenis moet zijn. Het is namelijk wel uw zoon of dochter. Daarbij komt dat het behalen van een rijbewijs een steeds kostbaardere aangelegenheid wordt. Wij weten dit maar al te goed en hechten dan ook veel waarde aan transparantie en veiligheid.

Wij zien onze leerlingen als jongvolwassenen die klaar zijn voor de volgende stap in hun leven. Wij doen er alles aan om hen te begeleiden in het behalen van hun rijbewijs. Wij kunnen helaas niet alle verantwoordelijkheden van de leerlingen op ons nemen m.b.t. het halen van de theorie, het machtigen van de rijschool, het controleren van geldigheid van de identiteitsbewijzen of de aanlevering van gegevens zoals lestijden en BSN-nummers.
Call Now Button