• Telefoonnummer


    023 - 538 44 42

  • Whatsapp


    06 - 11 86 59 55

AUTOMAATRIJLESSEN HAARLEM

auto

Informatie over Automaatrijlessen

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van automaat rijlessen voor het behalen van het autorijbewijs. Het wordt ook wel automaat rijopleiding, automaat les, automaat rijles of automaat lessen genoemd.

Wij bieden je eerst de mogelijkheid om voor € 45,- een proefles van 1 uur te doen in onze automaat lesauto, zodat je kunt laten zien hoe goed je bent, en zodat wij onze kwaliteiten aan jou kunnen tonen.

Na je proefles hoor je van ons hoeveel rijlessen je nodig zult hebben, wat het in totaal gaat kosten, of een spoedopleiding voor jou geschikt is en wanneer je examen kunt doen. Ook kun je dan aangeven welke dagen en tijden je wilt lessen, welke tempo je wilt aanhouden en of je gespreid wilt betalen. Daarna kun je rustig een week de tijd nemen om erover na te denken.

We kunnen je ook thuis of van werk ophalen en afzetten in Haarlem, Heemstede, Santpoort, Driehuis, Ijmuiden, Bloemendaal, Aerdenhout, Zandvoort, Beverwijk, Amsterdam, Badhoevedorp, Halfweg, Zwanenburg, Hoofddorp.

Makkelijker en goedkoper kunnen we het niet maken, wel leuker!

 

Automaat rijden of schakel rijden?

In Europa zijn meerendeel van alle auto’s uitgevoerd als schakelauto, in Amerika, Canada, Japan en Australié is dit precies andersom. Daar kun je vooral in automaat rijden. De automatisch geschakelde auto heeft in Nederland de laatste tijd met de komst van hybride en elektrische auto’s een grote slag geslagen, want daar worden over het algemeen geen schakels van gemaakt.

Het is absoluut niet meer zo dat automaat rijden bedoeld is voor mensen die niet kunnen auto rijden, of iets mankeren. Het is meer een luxe, gemakzucht, comfortabel en milieuvriendelijk willen rijden. De taxi-wereld is hier een mooie voorbeeld van. Het ministerie van infrastructuur en milieu heeft per 1 april 2014 de automaat code voor vrachtauto en bus rijbewijzen laten vervallen omdat 90 procent van alle nieuwe vrachtauto’s en bussen tegenwoordig met automatische versnellingsbakken worden gemaakt. Als de trend zo doorgaat zetten is de verwachting dat het in de toekomst ook voor het autorijbewijs gaat gelden.

Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met lessen te volgen in een automaat en zo de eerste vaardigheden leren, en dit te gebruiken als een handige opstapje naar het rijden in een schakelauto. Zo kun je ook besparen op je rijopleiding.

Kandidaten moeten zich de volgende vraag stellen. Is het belangrijk voor mij veilig van A naar B kunnen rijden of moet het perse met een schakelauto voor elke prijs. Het is bekend dat sommige kandidaten meerdere malen examen doen, of zelfs stoppen met hun rijopleiding omdat ze de bediening van de schakel auto en aan het verkeer deelnemen niet kunnen combineren. Het grote voordeel van automaat rijden is dat je meer aandacht hebt om aan het verkeer deel te nemen, dan dat je constant met de voertuigbeheersing bezig bent.

Het enige nadeel is wel dat je met een automaat rijbewijs in Nederland niet in een schakelauto mag rijden, je krijgt namelijk op de achterkant van je rijbewijs een codering dat het om een automaat rijbewijs gaat. Voor het schakelrijbewijs moet opnieuw een praktijkexamen worden afgelegd, geen theorie examen.
Call Now Button